19 Ιουνίου, 2024

Το Muhstik botnet εκμεταλλεύεται ευπάθεια του Apache RocketMQ

Το botnet επίθεσης άρνησης υπηρεσιών (DDoS) γνωστό ως Muhstik εκμεταλλεύεται ένα πλέον διορθωμένο κενό ασφαλείας στο Apache RocketMQ για να διευρύνει την εμβέλειά του.
18 Ιουνίου, 2024

FBI: διαθέτει 7.000 κλειδιά αποκρυπτογράφησης για θύματα του LockBit

Το FBI διαθέτει περισσότερα από 7.000 κλειδιά αποκρυπτογράφησης που σχετίζονται με την επιχείρηση ransomware LockBit, για να βοηθήσει τα θύματα να ανακτήσουν τα δεδομένα τους.
17 Ιουνίου, 2024

Αναζητείται ο εγκέφαλος πίσω από το Emotet Malware

Οι αρχές επιβολής του νόμου πίσω από την Επιχείρηση Endgame αναζητούν πληροφορίες για έναν άτομο που φέρει το όνομα Odd, ο οποίος φέρεται να είναι ο εγκέφαλος πίσω από το κακόβουλο λογισμικό (malware) Emotet.
14 Ιουνίου, 2024

Ψεύτικες ενημερώσεις προγραμμάτων browser διαδίδουν malware

Ψεύτικες ενημερώσεις προγραμμάτων περιήγησης χρησιμοποιούνται για την παράδοση απομακρυσμένων trojans πρόσβασης (RATs) και κακόβουλου λογισμικού (malware) κλοπής πληροφοριών, όπως το BitRAT και το Lumma Stealer.
13 Ιουνίου, 2024

Hackers στοχεύουν την Ουκρανία με το Cobalt Strike

Μια νέα, εξελιγμένη κυβερνοεπίθεση έχει εντοπιστεί να στοχεύει τελικά σημείο με "γεωεντοπισμό" στην Ουκρανία, με σκοπό την ανάπτυξη του Cobalt Strike και την κατάληψη παραβιασμένων υπολογιστών.
12 Ιουνίου, 2024

Αρχιτεκτονική των microservices: Οφέλη και προκλήσεις

Η αρχιτεκτονική των microservices έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο δημοφιλείς προσεγγίσεις για την ανάπτυξη λογισμικού τα τελευταία χρόνια.
7 Ιουνίου, 2024

Η σημασία των τακτικών ελέγχων ασφαλείας

Οι τακτικοί έλεγχοι ασφαλείας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της διαχείρισης κινδύνου και της προστασίας των πληροφοριών σε κάθε οργανισμό.