Τεχνολογίες και νομοθετικές αλλαγές που θα επηρεάσουν την κυβερνοασφάλεια το 2024
1 Ιανουαρίου, 2024Τί είναι ένα Peer-to-Peer (P2P) δίκτυο;
9 Ιανουαρίου, 2024Οι επιθέσεις DDoS, γνωστές και ως επιθέσεις κατανεμημένης αρνησης υπηρεσίας, έχουν ως βασικό σκοπό να πλημμυρίσουν το δίκτυο του θύματος με υπερβολικό όγκο δεδομένων.
Αυτό οδηγεί στην αδυναμία του συστήματος να εξυπηρετήσει τους νόμιμους χρήστες.
Οι επιθέσεις αυτές εκμεταλλεύονται την αρχιτεκτονική του διαδικτύου, όπου πολλές συσκευές μπορούν να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν μεταξύ τους. Οι χάκερς δημιουργούν δίκτυα από botnets, τα οποία χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση αυτής της επίθεσης.
Πώς λειτουργούν οι στρατηγικές πρόληψης DDoS;
Οι στρατηγικές πρόληψης DDoS λειτουργούν με διάφορους τρόπους. Καταρχήν, χρησιμοποιούν τεχνολογίες ανίχνευσης και αποτροπής εισβολών (IDS/IPS) για να ανιχνεύσουν ανομαλίες στην κίνηση του δικτύου, που μπορεί να υποδηλώνουν μια επίθεση DDoS.
Επιπλέον, οι στρατηγικές πρόληψης μπορεί να περιλαμβάνουν τη χρήση συστημάτων διαχείρισης επιθέσεων που έχουν σχεδιαστεί για να αποκρούουν τέτοιου είδους επιθέσεις με τον απορριπτικό τους χαρακτήρα, απορρίπτοντας το υπερβολικό όγκο των αιτημάτων που προκαλούν την επίθεση.
Ποιες είναι οι συνήθεις μέθοδοι προστασίας από επιθέσεις DDoS;
Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους προστασίας από επιθέσεις DDoS είναι η χρήση ενός συστήματος προστασίας DDoS (DDoS Protection System). Αυτά τα συστήματα έχουν σχεδιαστεί για την ανίχνευση και αντιμετώπιση των επιθέσεων DDoS, απορρίπτοντας την παράνομη κίνηση.
Η χρήση ενός δικτύου παράδοσης περιεχομένου (CDN) αποτελεί μια συνηθισμένη μέθοδο προστασίας από επιθέσεις DDoS. Τα CDN λειτουργούν απορροφώντας και διανέμοντας την κίνηση σε ένα ευρύ δίκτυο διακομιστών.